Nieuws

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws

3e Thuiszitterscongres
Het 3e Thuiszitterscongres is vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus verplaatst van juni naar 15 december 2020. Bekijk de aankondiging bij Logacom.

Mini-cursus Trainen met hartslagmeter
Maandagavond 9 maart 2020 geef ik een mini-cursus Trainen met hartslagmeter in de Van der Knaap Sporthal in Ede. Download de presentatie hier.

Pluryn Onderwijs
Sinds 15 december 2019 werk ik via B&T, mede in opdracht van de PO-raad, voor Pluryn Onderwijs als projectleider herstelopdracht/bestuursmanager onderwijs a.i.

Workshop/theorie duurlooptraining
Op maandagavond 10 februari 2020 geef ik een workshop over ‘Effectieve duurlooptraining’. Waarom trainen we eigenlijk zoals we trainen?
Van 19:30 tot 21:00 uur in de Van der Knaap Sporthal in Ede. Download de powerpointpresentatie, klik hier.

Buitengewoon
Op maandag 28 oktober 2019 afscheid genomen van de Raad van toezicht van Onderwijsgroep Buitengewoon, waar ik 14 maanden mocht werken als interim-bestuurder. Formele afsluiting van een mooie periode. Voor een kort verslag van mijn werkzaamheden: voor download, klik hier.

Loopscholing kleine horden

ProRun
Deze maand (juli 2019) worden op de website van ProRun, vier artikeltjes van mij gepubliceerd over het thema ‘Vijftig plus en starten met hardlopen’.

Thuiszitterscongres
Kom ook naar het 2e Thuiszitterscongres op donderdag 27 juni a.s. in ’t Spant in Bussum. Interessante inleiders als Marc Dullaert en Bart van Kessel. Mooi programma. Ik mag dagvoorzitter zijn.

Congres Kindcentrum

Op 15 mei 2019 mag ik als dagvoorzitter fungeren op het Jaarcongres Van brede school naar kindcentrum in Utrecht.

 

Mooie recensie
In het clubblad van de Landelijke Atletiekvereniging Masters (Veteranen) Nederland een bespreking van mijn boek over hardlooptraining. Conclusie: ‘Een uitmuntend geschreven boek zonder poespas van foto’s die er niet toedoen.”

Burgemeester Verhulst neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Faas

Heerlijk hardlopen
‘Heerlijk hardlopen’ is het nieuwe boek van Maarten Faas over duurlooptraining. De Edese atletiektrainer overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester René Verhulst na een looptraining. Verhulst, zelf ook actief hardloper, ging mee met de training. Hij vindt ‘Heerlijk hardlopen’ een nuttig boek.
Maarten Faas is looptrainer bij Run2gether in Ede. In ‘Heerlijk hardlopen’ analyseert hij de werkzame factoren in de duurlooptraining en laat zien hoe je deze toepast. Hij schetst hoe je zelf een programma kunt opbouwen. Ook gaat hij in op krachttraining, rekken en strekken, looptechniek en blessures.
Heerlijk hardlopen is te verkrijgen via deze link.

Heerlijk hardlopen
Begin september 2018 verschijnt mijn boek over duurlooptraining ‘Heerlijk hardlopen’ bij Uitgeverij SWP in Amsterdam.
Bekijk de aankondiging bij SWP.

Start interim Buitengewoon
Op 14 mei 2018 ben ik begonnen als interim directeur-bestuurder van Onderwijsgroep Buitengewoon in Venlo. Buitengewoon is de overkoepelende organisatie van zeven scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en Advies & begeleiding. Zij biedt kinderen en jongeren met specifieke opvoedings- en ontwikkelingsvragen extra ondersteuning en begeleiding.

Tijdschrift voor Orthopedagogiek

Tijdschrift voor Orthopedagogiek
In het laatste nummer van het Tijdschrift voor Orthopedagogiek van 2017 publiceerde ik een artikel over ‘De tien grote dilemma’s van de orthopedagoog’.

Selfhelp Group for Cerebral Palsy
Met mijn vrouw Afien bracht ik, als bestuurslid van de Stichting JONG, in Kathmandu in Nepal een bezoek aan Selfhelp Group for Cerebral Palsy (november 2017). Dit is een prachtige organisatie voor hulpverlening, dagbehandeling, onderwijs en thuishulp voor gezinnen met kinderen met een aangeboren hersenafwijking. Ik was hier samen met het voorzitter van het bestuur van Holland Building Nepal en diens vrouw.
Bekijk de website van Selfhelp Group for Cerebral Palsy.

Kirian Namasté
Met mijn vrouw Afien bracht ik in november 2017, als bestuurslid van de Stichting JONG, in Kathmandu in Nepal een bezoek aan Kiran Namasté. Dit is opvanghuis voor ongehuwde moeders met een buitenschoolse opvang voor hun kinderen. We bekeken ook het naaiatelier van dit centrum.

Tijdschrift voor Orthopedagogiek

Special over passend onderwijs
Met Inge Schrooten deed ik de redactie van een themanummer van het Tijdschrift voor Orthopedagogiek – juni 2016. Een special over passend onderwijs en de toekomst van het speciaal onderwijs. Met Bert Reuvecamp schreef ik ook een artikel – ‘Hoe ziet het speciaal onderwijs eruit in 2026’ – voor dit themanummer.
Hoe ziet het speciaal onderwijs er uit in 2026?

De Marathon revolutie

De Marathon Revolutie
Publicatie van een analyse van de het boek ‘De Marathon Revolutie’ van Stans van der Poel op de website van PRORUN.
Lees het artikel hier.